QUI COMPOSA L'EQUIP ATOC?
Investigador Principal
Marc Lemus i Cánovas
Andorra Recerca + Innovació
Universidade de Santiago C.
Investigador postdoctoral al Grup de Física No Lineal de la Universitat de Santiago de Compostela i investigador visitant a Andorra Recerca + Innovació (Andorra), on em trobo treballant sobre canvi i variabilitat climàtica als Pirineus. Actualment, els meus esforços se centren en obtenir projeccions climàtiques d’alta resolució per a aquesta àrea. A part de la línia de clima de muntanya, també he investigat sobre diverses qüestions de clima urbà com ara el rol de les diferents cobertes del sòl en la variabilitat tèrmica a l'Àrea Metropolitana de Barcelona.
Roberto Serrano Notivoli
Universidad de Zaragoza
Investigador Ramón y Cajal al Departament de Geografía y Ordenación del Territorio de la Universidad de Zaragoza, associat al grup de recerca "Clima, Agua y Cambio Global". La seva principal línia de recerca està dedicada a la modelització climàtica i a les aplicacions en dendroclimatologia, biogeografia i riscos naturals, entre d'altres. Amb l'objectiu de comprendre la variabilitat climàtica d'alta freqüència i els seus extrems, combina observacions climàtiques i variables ambientals mitjançant la modelització geoestadística per reconstruir i analitzar el clima en el període instrumental amb una resolució espacial i temporal molt alta.
Dominic Royé
Fundación para la Investigación del Clima
Sóc climatòleg i actualment investigador i responsable de ciències de dades a la "Fundación para la Investigación del Clima (FIC)". Sóc originari de Grevenbroich, a prop de Colònia, a Alemanya. Em vaig graduar en Geografia i Filologia Hispànica a la Universitat de Colònia i a la Universitat RWTH-Aachen el 2010 i vaig fer el meu doctorat el 2015 sobre la relació entre la salut i el clima a la mateixa universitat. Les meves línies de recerca principals són, per una banda, la biometeorologia i la geografia de salut, la relació entre la salut humana i l'ambient atmosfèric, i per l'altra, la geografia física aplicada enfocant les variables atmosfèriques i els seus comportaments espai-temporals.
Tania Cearreta Innocenti
Universitat de Barcelona
Investigadora predoctoral en Geografia Humana a la Universitat de Barcelona i membre actiu del grup de recerca [Espais Crítics]. Les seves principals línies d'investigació es centren en el pensament espacial crític, la justícia espacial i la introducció de metodologies experimentals i col·laboratives. Específicament, a partir la definició del concepte de marge urbà, estableix una relació entre els espais domèstics i les seves dinàmiques amb les transformacions urbanes que tenen lloc a diversos barris de Barcelona.
Mentor del projecte
Javier Martín Vide
Universitat de Barcelona
Catedràtic de Geografia Física de la Universitat de Barcelona. Acadèmic de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona. Especialista en anàlisis probabilístiques de la precipitació i canvi climàtic, i en l'anàlisi de la illa de calor urbana de Barcelona. President de l'Associació Espanyola de Climatologia (1999-2004) i de l'Associació de Geògrafs Espanyols (2009-2013). Director de l'Institut de Recerca de l'Aigua (IdRA) (2015-2019). Ha publicat 30 llibres i uns 300 articles. Ha estat revisor del 4t i 5è IPCC. Conferenciant reconegut, participa amb freqüència als mitjans de comunicació.